Δρ. Παρασκευή Χριστοπούλου

Γεννήθηκε στην Κοζάνη όπου και κατοικεί, με καταγωγή και από τα Χανιά Κρήτης. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Δρ Συγκοινωνιολόγος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, με βασικό αντικείμενο την Επίβλεψη Δημοσίων Έργων και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών. Σήμερα είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και διαχειρίζεται το σύνολο των έργων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει στο ενεργητικό της επιστημονικές δημοσιεύσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετοχή σε ερευνητικά έργα και απασχολήθηκε επί σειρά ετών ως Εργαστηριακός και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας.

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας και σήμερα είναι η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης διετέλεσε Επιμελήτρια της Μόνιμης Επιτροπής του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. για τα Δημόσια Έργα, Αν. Επιμελήτρια της Μόνιμης Επιτροπής του Τ.Ε.Ε./ΤΔ.Μ. για την Εκπαίδευση και την Έρευνα στη Δυτική Μακεδονία και αποτελεί ενεργό μέλος σχετικών Ομάδων Εργασίας του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.